6 Πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεται για το αυτοκίνητο σας


1.      Ο μετρητής καυσίμων, σας δείχνει από ποια πλευρά του αυτοκινήτου σας είναι η δεξαμενή καυσίμων.

2.     Ο κινητήρας ελέγχεται από έναν υπολογιστή. Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξελίσσουν τους υπολογιστές του κινητήρα για να χειρίζονται την καύση και τις εκπομπές ρύπων. Αντικείμενα όπως οι αισθητήρες οξυγόνου και  οι καταλύτες, στέλνουν σήματα στον υπολογιστή, ο οποίος ρυθμίζει στοιχεία της διαδικασίας του καυσίμου και του αέρα.





3.     Το αυτοκίνητο απαιτεί μόνο ελάχιστη ποσότητα καυσίμου για να πάρει μπρος.Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι το μέσο αυτοκίνητο χρειάζεται περίπου μισή ουγγιά βενζίνης για να ξεκινήσει. Αυτό μεταφράζεται σε ποσότητα που αντιστοιχεί σε μισό σφηνάκι!

4.     Ένα άλογο (ίππος*) δεν αντιστοιχεί σε μία ιπποδύναμη. Ο αριθμός της "ιπποδύναμης" που αντιστοιχεί στο όχημά σας, αντιπροσωπεύει μια βασική μονάδα της μηχανικής ενέργειας που μπορεί να αξιολογηθεί με διάφορους τρόπους. Από τις μετρήσεις αυτές, ένα άλογο βγάζει 0.7 μέση πραγματική τιμή ιπποδύναμης

5.     Το αυτοκίνητο είναι ένα πολύπλοκο παζλ! Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι το μέσο αυτοκίνητο έχει πάνω από 30.000 μέρη.


6.     Η γεμάτη δεξαμενή κρατά το αυτοκίνητό "υγιές". Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το να κυκλοφορούμε συχνά με σχεδόν άδεια δεξαμενή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο αυτοκίνητο. Αυτό συμβαίνει διότι μικρά σωματίδια βρωμιάς και σκουριάς  συγκεντρώνονται στον πυθμένα της δεξαμενής και όταν η αντλία καυσίμου απορροφά μερικά από αυτά, μπορεί να φτάσουν έως τα μπεκ.Το καθαρό φίλτρο καυσίμου και οι νέες τεχνολογίες φιλτραρίσματος μπορούν να συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση αυτών των κινδύνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις